Ex Libris Marka Ruszczyca / M. Kulikowska. - Kulikowska, Maria (1895-1989) ([wydawca nieznany], 1939)
Na książce z napisem na grzbiecie Ex Libris stoją trzymając się za ręce dziewczynka z lalką i chłopczyk z samochodzikiem, nad nimi w kształcie daszku ułożone klocki z napisem: Marka Ruszczyca. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artystki i data.