Jan Pirożyński, Johannes Gutenberg i początki ery druku, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2002, 226 s., ISBN 83-01-01-13785-1 / Zbigniew Nowak. - Nowak, Zbigniew (1927-2015) ([Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego], 2003)
Recenzja książki: Jan Pirożyński, Johannes Gutenberg i początki ery druku, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2002.