Jan Pirożyński, Johannes Gutenberg i początki ery druku, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2002, 226 s., ISBN 83-01-01-13785-1 - Nowak, Zbigniew (1927-2015).; Pirożyński, Jan (1936-2004).; Uniwersytet Wrocławski. Wydawnictwo ([Wrocław] : [Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego], 2003)
Recenzja książki: Jan Pirożyński, Johannes Gutenberg i początki ery druku, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2002.
Nadbitka: Roczniki Biblioteczne, R. XLVII, 2003.
Miejsce wydania i wydawca według źródła nadbitki.
Keywords: Gutenberg, Johannes -- (ok. 1394-1468); Książki -- recenzje -- 1990-.; Drukarstwo -- początki; Drukarstwo -- 16 w