Ex Libris J. Rijsterborgh : Copernicus 1473-1543 / Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1974)
Portret Mikołaja Kopernika, obok napis: Copernicus 1473-1543, niżej napis: Ex Libris J. Rijsterborgh. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.