Exl. Biblioteka Gdańska PAN 1596 1996 Saillant. - Saillant, Marie-Claude (1944- ). (1993)
Popiersie markiza Jana Bernarda Bonifacio, nad którym przelatują ptaki. Niżej zarys budynku Biblioteki Gdańskiej. Napis w pionie w trzech wierszach: Exl. Biblioteka Gdańska PAN 1596 1996. Pod kompozycją nazwisko aut.