Medal 1000 Lat Gdańska 997-1997 Międzynarodowa Wystawa Filatelistyczna Gdańsk 1000. - Polski Związek Filatelistów ([Warszawa] : [Polski Związek Filatelistów], 1997)
Medal okolicznościowy. Awers: Herb Gdańska między datami 997-1997, w otoku napis: Międzynarodowa Wystawa Filatelistyczna Gdańsk 1000. Rewers: Widok z Długiego Targu na ulicę Długą, na pierwszym planie Fontanna Neptuna i Ratusz Głównego Miasta, w otoku napis: 1000 Lat Gdańska P.Z.F.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data wydania wzięta z medalu.
Keywords: 1989-2000; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe