St. Katharinenkirche, Dominikanerplatz, Kiek in der Kök. (1870)
Przedstawia widok z Placu Dominikańskiego w Gdańsku na basztę klasztorną oraz kościół św. Katarzyny. Na pierwszym planie spacerowicze i jeźdzcy.