St. Katharinenkirche, Dominikanerplatz, Kiek in der Kök. ([Niemcy], 1870)
Przedstawia widok z Placu Dominikańskiego w Gdańsku na basztę klasztorną oraz kościół św. Katarzyny. Na pierwszym planie spacerowicze i jeźdzcy.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Miejsce i data wydania na podstawie tematu i techniki.
Na odwrocie zadruk gazetowy w języku niemieckim.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce