Federico Garcia Lorca - Dom Bernardy Alba : Dramat kobiet z hiszpańskiej wsi w 3 aktach - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny premiery w Teatrze Wielkim w Gdańsku 19.01.1957 r. Reżyseria: Walerian Lachnitt, scenografia: Marian Kołodziej, kierownik muzyczny: Wanda Dubanowicz.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.