Przeszłość dla przyszłości : w poszukiwaniu inspiracji do zmian / Elżbieta Górnikowska-Zwolak. - Górnikowska-Zwolak, Elżbieta
O idei solidarności, statusie kobiet i kulturze narodowej, obszary działania pedagoga społecznego.