Wigilia - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia siedzącą w fotelu kobietę, przytulającą do siebie starsze wiekiem dziecko.
Pod kompozycją w prawym dolnym rogu sygnatura autora: KG.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania według działalności autora.
Do tektury przyklejona pergaminowa osłona z umieszczonym na niej tytułem kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem adnotacja: "Tygodnik Ilustrowany".
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.