Prace wybrane z nauk pomocniczych historii / Kazimierz Jasiński ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika. - Jasiński, Kazimierz (1920-1997) (Wydaw. UMK, 1996)
Zbiór rozpraw publ. na łamach różnych wydawnictw od 1959 r.