[Toruńska fabryka "Elana"]. - Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia produkcję przędzy w fabryce "Elana", 1979.
Opis pod zdjęciem: Przemysł chemiczny w 1950 roku wyprodukował 2 tys. ton tworzyw sztucznych, a w 1978 ok. 500 tys. ton. Duży udział w tej produkcji ma toruńska "Elana", która wytwarza przędzę na poszukiwane wyroby dziewiarskie.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Keywords: Zakłady Włókien Sztucznych "Elana" (Toruń) -- fotografie