Libri veritatis Atanazego Raczyńskiego. T. 1 / opracowanie Wojciech Suchocki ; autorzy M. Piotr Michałowski, Dorota Molińska, Wojciech Suchocki, Anna Tomczak ; współpraca Adam S. Labuda, Michał Mencfel = Libri veritatis von Atanazy Raczyński. Vol. 1 / Bearbeitung Wojciech Suchocki ; Autoren M. Piotr Michałowski, Dorota Molińska, Wojciech Suchocki, Anna Tomczak ; Zusammenarbeit Adam S. Labuda, Michał Mencfel. - Suchocki, Wojciech; Suchocki, Wojciech; Molińska, Dorota; Tomczak, Anna (historyk); Michałowski, M. Piotr; Labuda, Adam Stanisław (1946- ).; Mencfel, Michał; Turski, Marcin; Labuda, Aleksander Wit (1944- ).; Łuczak, Barbara (iberystyka); Greser, Ewa; Kałążny, Jerzy (1956- ).; et al. (Instytut Historii Sztuki Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, 2017)
Zbiór dokumentów zgromadzonych przez Atanazego Raczyńskiego, dotyczących jego kolekcji sztuki, prezentowanej w jego berlińskim pałacu.