W którą stronę? : pytanie o kierunek działań na rzecz ochrony dzieci przed krzywdzeniem / Ewa Jarosz. - Jarosz, Ewa
Krzywdzenie dzieci w Polsce - pytanie o obraz zjawiska i charakter działań, krótka historia działań na rzecz ochrony dzieci - próba systematyzacji, transformacja wiedzy o zjawisku krzywdzenia dzieci - podłoże konceptualizacji kierunku działań, współczesne działania w zakresie ochrony dzieci przed krzywdzeniem - krystalizowanie się kierunku, założenia nowoczesnego systemu ochrony dzieci przed krzywdzeniem.