W którą stronę? : pytanie o kierunek działań na rzecz ochrony dzieci przed krzywdzeniem - Jarosz, Ewa. (2014)
Krzywdzenie dzieci w Polsce - pytanie o obraz zjawiska i charakter działań, krótka historia działań na rzecz ochrony dzieci - próba systematyzacji, transformacja wiedzy o zjawisku krzywdzenia dzieci - podłoże konceptualizacji kierunku działań, współczesne działania w zakresie ochrony dzieci przed krzywdzeniem - krystalizowanie się kierunku, założenia nowoczesnego systemu ochrony dzieci przed krzywdzeniem.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 433-434.