Społeczno-polityczne uwarunkowania działalności ochronkowej Sióstr Służebniczek BDNP-dębickich w latach 1954-1980 / Maria Opiela. - Opiela, Maria Loyola (1964- ).
Słowa kluczowe: Ochronki, służebniczki dębickie, wychowanie przedszkolne, PRL, działalność opiekuńczo-wychowawcza.