Społeczno-polityczne uwarunkowania działalności ochronkowej Sióstr Służebniczek BDNP-dębickich w latach 1954-1980 - Opiela, Maria Loyola (1964- ). (2016)
Słowa kluczowe: Ochronki, służebniczki dębickie, wychowanie przedszkolne, PRL, działalność opiekuńczo-wychowawcza.
Key words: A nursery, Servants of Dębica, preschool education, PRL, care and educational activities.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia (wybór) na stronie 196.
Streszczenie angielskie.