Mała Księgowość "Rzeczpospolitej" program do prowadzenia księgowości dla małych i średnich firm - Ciupiński, Jarosław; Ciupiński, Sławomir; Wydawnictwo Naukowe PWN. (Warszawa : Wydaw. Naukowe PWN, 2008)
Program służy do prowadzenia Księgi Przychodów i Rozchodów, Ewidencji Przychodów, ewidencji dla potrzeb podatku od towarów i usług (zwanej dalej rejestrami VAT), ewidencji przebiegu pojazdu prywatnego użytego do celów służbowych, ewidencji Środków trwałych i wartości niematerialnych i prawnych, magazynu towarów i usług, wystawiania faktur, przyjmowania i wysyłania zamówień na towary, wysyłania ofert handlowych.
Tyt. z etykiety dysku.
Dod. do "Rzeczpospolitej".
Dla przedsiębiorców prowadzących małe i średnie firmy w prowadzeniu księgowości we własnym zakresie, a także dla biur rachunkowych po zainstalowaniu odpowiedniego modułu.
Minimalne wymagania systemowe : System operacyjny : Windows 95,98,98SE,ME,NT,2000,XP,VISTA ; Procesor 1 GB ; Pamięci RAM 512 MB ; Dysk twardy : 100 MB Wolnego miejsca ; Minimalna rozdzielczość ekranu : 800 x 600 x 16bit ; Drukarka atramentowa lub laserowa.
Keywords: Rachunkowość -- informatyka; Rachunkowość -- oprogramowanie; Małe i średnie przedsiębiorstwa -- rachunkowość