Lipicz - zajazd Pod Lwem - Kilarski, Maciej (1922-2003). (Lipicz, 1946)
Przedstawia zajazd Pod Lwem w Gdańsku - Lipcach.
Autor na podstawie analogii kompozycji.
W górnym prawym rogu w polu kompozycji fragment detalu architektonicznego (komin?) z metalową chorągiewką ozdobną, pod nimi podpis: Lipicz - Zajazd Pod Lwem.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce