[Popiersie szlachcica w kołpaku z czaplim piórem] - Norblin de la Gourdaine, Jean-Pierre (1745-1830). ([Polska], 1778)
Przedstawia twarz szlachcica z dużym wąsem i orlim nosem, zwrócona profilem w lewo. Pióro na kołpaku.
Tytuł wg cytowanej bibliografii.
Autor na podstawie analogii kompozycji.
Miejsce powstania na podstawie daty i działalności autora.
W lewym górnym rogu data.
Jana Piotra Norblina prace rytownicze / Przecław Smolik. - Łódź 1934
Keywords: Grafika -- Polska -- 18 w