Medal. 25 lat Centralnego Muzeum Morskiego w Gdańsku. ([Mennica Państwowa], 1985)
Medal. Awers: Widok fasady Muzeum, niżej napis w 6 wierszach: XXV Centralnego Muzeum Morskiego W Gdańsku 1960-1985. Rewers: Zarys Zatoki Gdańskiej z ujściem Wisły, na ich tle statki z różnych epok, Żuraw Gdański i kościół na Helu, z prawej półkolisty napis: Hel/Gdynia/Gdańsk/Tczew.