Bułgarska recepcja literatury polskiej na początku XXI wieku : puls współczesności, czynniki recepcyjne, przesłania - Grigorova, Margreta Lûbomirova (1964- ). (2018)
Słowa kluczowe: recepcja literatury polskiej, Bułgaria, publikacja, tłumaczenie.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 212-213.
Streszczenie w języku angielskim.
Keywords: Literatura polska -- recepcja -- Bułgaria