Gdańsk 1945 Wrzeszcz, Ulica Pestalozziego / Jan Bułhak. - Bułhak, Jan (1876-1950) (1945)
Przedstawia ul. Pestalozziego w Gdańsku, widoczny fragment dawnej szkoły dla dziewcząt, obecnie XIX LO, 1945 r.