Gdańsk 1945 Wrzeszcz, Ulica Pestalozziego - Bułhak, Jan (1876-1950). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia ul. Pestalozziego w Gdańsku, widoczny fragment dawnej szkoły dla dziewcząt, obecnie XIX LO, 1945 r.
Tyt. i data główny na oprawie albumu. Tyt. zdjęcia pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Wrzeszcz (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 1945- -- fotografie