Jedność osobowa u podstaw ascezy w ujęciu Kard. Karola Wojtyły - Fronczek, Aleksandra (2006)
1. Suppositum zasadą dynamicznej jedności. 2. Jedność duchowo-cielesna.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Die Einheit der Person als Fundament der Askese nach der Auffassung von Kard. Karol Wojtyła.
Streszczenie w języku niemieckim.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); Teoria działania; Antropologia filozoficzna; Personalizm; Artykuł z pracy zbiorowej