[Album pamiątkowy z pobytu w Szkole Wojennej w Gdańsku]. (1896)
Zawiera 163 fotografie kadetów z czasu ich pobytu w Gdańskiej Szkole Wojennej. Przedstawia widoki ogólne Gdańska z okna budynku szkoły, wnętrza i teren wokół szkoły, zdjęcia z ćwiczeń w terenie i wycieczek kadetów, m. in. do Malborka, na Hel, do Oliwy, Sopotu.