[Album pamiątkowy z pobytu w Szkole Wojennej w Gdańsku]. ([Gdańsk], 1896)
Zawiera 163 fotografie kadetów z czasu ich pobytu w Gdańskiej Szkole Wojennej. Przedstawia widoki ogólne Gdańska z okna budynku szkoły, wnętrza i teren wokół szkoły, zdjęcia z ćwiczeń w terenie i wycieczek kadetów, m. in. do Malborka, na Hel, do Oliwy, Sopotu.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Data na wewnetrznej stronie oprawy.
Miejsce wydania według przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1870-1914 -- fotografie; Oliwa (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- 19 w. -- fotografie; Sopot (Polska) -- 19 w. -- fotografie