D. Fridericus Ernestus Kettnerus. - Mentzel, Johann Georg (1677-1743) (1701)
Przedstawia Friedricha Ernsta Ketternera - w półpostaci zwrócony lekko w lewo, głowa w prawo. Portret owalny wsparty na postumencie, otoczony z obu stron kotarą. Na postumencie tablica inskrypcyjna.