Ex Libris Sekcji Poligrafów SIMP Kraków - Stańda, Jan (1912-1987).; Stowarzyszenie Inżynierów i Techników Mechaników Polskich. Sekcja Poligrafów (Kraków, 1976)
Pośrodku SIMP wzdluż krawędzi napis: Ex Libris Sekcji Poligrafów Kraków. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty, symbol techniki graficznej i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.