Ex Libris Deák Maya / Brittich. - Brittich, Elisabeta (1953- ). (2016)
Przedstawia dziewczynę trzymającą otwartą książkę, na okładce z lewej strony napis: Ex Libris Deák Maya, z prawej posąg Neptuna z gdańskiej fontanny. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.