Ex Libris Deák Maya - Brittich, Elisabeta (1953- ).; Deák, Maya. ([Arad], 2016)
Przedstawia dziewczynę trzymającą otwartą książkę, na okładce z lewej strony napis: Ex Libris Deák Maya, z prawej posąg Neptuna z gdańskiej fontanny. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i miejsce wyd.
Keywords: Ekslibrisy -- Rumunia -- 1990-.