W polu. / [Konstanty Gorski]. - Gorski, Konstanty (1868-1934) (1895)
Przedstawia chłopa orzącego pole pługiem zaprzężonym w dwa woły. Towarzyszy mu, idący obok wołów, chłopiec z patykiem we wzniesionej ręce.