W polu. - Gorski, Konstanty (1868-1934). ([Warszawa], 1895)
Przedstawia chłopa orzącego pole pługiem zaprzężonym w dwa woły. Towarzyszy mu, idący obok wołów, chłopiec z patykiem we wzniesionej ręce.
Pod kompozycją czerwonym tuszem tytuł: W polu.
Miejsce powstania według działalności autora.
Data powstania dzieła według działalności autora.
Autor na podstawie przedstawienia i analogii.
Keywords: Malarze -- Polska -- 1900-1945.