"Bonus ordo vivendi" - życie doskonałe w doktrynie św. Grzegorza Wielkiego - Gwiazda, Paweł (1966- ). (2000)
1. Synteza życia aktywnego i kontemplacyjnego. 2. Szczególne zobowiązanie duszpasterzy. 3. "Życie mieszane" - realizacja podwójnego przykazania miłości.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Grzegorz -- I -- (papież ; -- ok. 540-604); 501-600; 601-700; Teologia duchowości; Doskonałość chrześcijańska; Artykuł z pracy zbiorowej