André Gastmans Ex Libris Z. Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1966)
Ptak trzymający kwiat, u dołu napis: André Gastmans Ex Libris. Sygn. aut. w obrębie kompoz., pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.