[Widok ogólny Gdańska, od zachodu, ok. 1870 r.] A. Ballerstaedt. - Ballerstaedt, Albert (A. Ballerstaedt Danzig Hof-Photograph [...], 1865)
Widok ogólny Gdańska, z wałów obronnych, od zachodu, ok. 1870 r. Widoczny kanał Raduni, Dom Opatów Pelplińskich oraz Kościół sw. Józefa.