[Widok ogólny Gdańska, od zachodu, ok. 1870 r.] - Ballerstaedt, Albert (Danzig : A. Ballerstaedt Danzig Hof-Photograph [...], 1865)
Widok ogólny Gdańska, z wałów obronnych, od zachodu, ok. 1870 r. Widoczny kanał Raduni, Dom Opatów Pelplińskich oraz Kościół sw. Józefa.
Na podłożu tekturowym pod fotografią pieczątka: A. Ballerstaedt Danzig Photograph - Atelier, na odwrociu pieczątka: A. Ballerstaedt Danzig Hof-Photograph Danzig.
Data wg. Fotografie dawnego Gdańska [...].
Tyt. nadany przez katalogującego.
Fotografie dawnego Gdańska. Katalog Zbiorów Fotograficznych Biblioteki Gdańskiej Polskiej Akademii Nauk, Cz. 1: Fotografie sprzed 1945 r., oprac. Jan Kucharski, Gdańsk 1987