[Afisz teatralny. Incipit:] Świętoszek komedia w 5 akatch Moliera w przekładzie T. Boya-Żeleńskiego - Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Państwowy Teatr Wybrzeże, 1951)
Afisz informujący o przedstawieniu 21.03.1951 r. Reżyseria: Jerzy Walden.
Keywords: Państwowy Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.