Ludovica Adelgunda Victoria Gottschedia / J. M. Bernigeroth. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767) (1754)
Przedstawia portret stojący w ujęciu 3/4 Luisy Adelgundy Victorii Gottsched (1713-1762), niemieckiej pisarki okresu oświecenia.