Ex Libris Adolfa Dygacza E. Grabowski. - Grabowski, Edward (1849-1912) (1956)
Przedstawia popiersia dwóch mężczyzn, jeden gra na kobzie, a drugi na harmonii. Z prawej strony napis: Ex Libris, u dołu: Adolfa Dygacza. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.