Ex Libris Adolfa Dygacza - Grabowski, Edward (1849-1912).; Dygacz, Adolf (1914-2004). ([S.l.], 1956)
Przedstawia popiersia dwóch mężczyzn, jeden gra na kobzie, a drugi na harmonii. Z prawej strony napis: Ex Libris, u dołu: Adolfa Dygacza. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.