Bezdomne, bo domowe : kilka pytań o troskę i władzę w relacji człowieka i innych zwierząt / Maja Vogt-Kostecka. - Kostecka, Maja (1983- ).
Psy bezpańskie i psy wolnożyjące; bezpańskie i wolnożyjące koty; syllogomania - gdy opieka wyrządza krzywdę; troska jest rodzaju żeńskiego; etyka troski w nierównej relacji człowieka i zwierząt; logika troski a zwierzęta towarzyszące; troska i władza, zwierzęta towarzyszące - pozaludzka awangarda w ludzkim świecie; bezdomne, bo domowe.