[Afisz. Incipit:] Film pełen przygód Dzieci kapitana Granta w/g głośnej powieści Juliusza Verne ... ([wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o projekcji filmu. Reżyseria: N. Wajnsztok, kompozytor: I. Donajewski. W rolach głównych: M. Juriew, E. Szuwałow, W. Czerkasow, M. Striełkowa.