[Afisz. Incipit:] Film pełen przygód Dzieci kapitana Granta w/g głośnej powieści Juliusza Verne ... (Gdynia : [wydawca nieznany], 1946)
Afisz informujący o projekcji filmu. Reżyseria: N. Wajnsztok, kompozytor: I. Donajewski. W rolach głównych: M. Juriew, E. Szuwałow, W. Czerkasow, M. Striełkowa.
Keywords: Verne, Jules -- (1828-1905).; 1901-2000; 1945-1989; Film radziecki; Kina (instytucje); Gdynia (woj. pomorskie); Afisz