Pływający dzwig - Gdynia - Górska, Krystyna (1921-2012). ([Gdańsk], 1959)
Przedstawia dźwig w porcie na tle budynków portowych.
U dołu pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data.
Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Morze -- w sztuce; Grafika -- Polska -- 1945-1970.