Gdańsk Ruiny Dworu Artusa (XV wiek) / fot. Edward Falkowski. - Falkowski, Edward (1913-1998) (Książka i Wiedza, 1948)
Przedstawia zniszczony podczas wojny Dwór Artusa oraz pozbiawioną rzeźby Fontannę Neptuna, ok. 1950 r.