[Gdańsk Ratusz Głównego Miasta] - Suchanek, Antoni (1901-1982). ([Gdańsk], 1950)
Przedstawia widok na Ratusz Głównego Miasta w Gdańsku w trakcie powojennej odbudowy.
U dołu napis: Rys. A. Suchanek. Pod kompozycją ołówkiem sygnatura autora: Suchanek. Tytuł nadany przez katalogera. Miejsce i czas powstania według działalności autora i tematu pracy.
Keywords: Ratusz Głównego Miasta (Gdańsk, Polska) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce