Ex Libris ZPAP-Toruń - Krzywka, Ryszard (1925-2009).; Związek Polskich Artystów Plastyków. Oddział (Toruń). ([S. l.], 1959)
W obramowaniu geometryczna kompozycja abstrakcyjna, wzdłuż lewej i górnej krawędzi napis: Ex Libris ZPAP-Toruń. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.