Entwurf zu einem protestantischen Kirche für die Luthergemainde in Danzig-Langfuhr. (1916)
Przedstawia widok bryły kościoła przy ulicy Mickiewicza (przed wojną Bärenweg) w Gdańsku-Wrzeszczu, wzniesionego w latach 1913-1916.